Специалната комисия,  разследваща генезиса на събитията от 6 януари 2021

...
Специалната комисия,  разследваща генезиса на събитията от 6 януари 2021
Коментари Харесай

Комисията за 6 януари отлага изслушването си заради урагана Иън

Специалната комисия,  проверяваща генезиса на събитията от 6 януари 2021 година, отсрочва чуването, оповестено за сряда, заяви CNN. Причината е, че се чака мощният вихър Иън, запътил се към Флорида да навлезе на сушата на територията на този щат.

В сряда комисията трябваше да разкрие нова информация, получена след последното чуване на 21 юли, само че във вторник следобяд ръководителят на панела Бени Томпсън и зам.-председателката Лиз Чейни оповестиха отлагането.

“На фона на приближаването на урагана Иън към елементи от Флорида, взехме решение да отложим утрешните процедури. Молим се за сигурността на всички по неговия път. Разследването на специфичната комисия продължава и ние скоро ще обявим новата дата за отсрочените действия ” – споделят двамата в взаимно изказване.

Ураганът Иън, към този момент достигнал трета категория по мощност, прегази част от Куба, остави стотици хиляди хора без електричество и се запъти към Флорида. Навлизането му на сушата се чака в късния следобяд в сряда, сред Тампа и Форт Майерс, въпреки че курсът, скоростта и интензивността на бурята към момента може да се трансформират. Губернаторът на Флорида към този момент разгласи изключително състояние.
 Ураганът Иън мина през Куба и се запъти към Флорида
Ураганът Иън мина през Куба и се запъти към Флорида

Иън, чийто ветрове към този момент доближават скорост от 170 км в час, може да се усили още през нощта. Той ще донесе наводнения и разрушителни ветрове. От Federal Emergency Management Agency предизвестиха, че жителите на Флорида може да изпитат резултатите на бурята за дълго време. Ураганът евентуално ще провокира земни свлачища и бурни талази с височина над 3,5 метра. Администраторът Дийн Крисуел предизвести, че “решенията, които ще вземете, може да създадат разликата сред живот или гибел ”.

Президентът Байдън прикани хората в застрашените области “да се изтеглят, когато им бъде подредено ”. Той е приказвал с кметовете на Тампа, Сейнт Питърсбърг и Клиъуотър и им е споделил да контактуват непосредствено с него, в случай че имат потребност от нещо.

Червеният кръст е приготвил 29 убежища и при потребност може да отвори още 60.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР